Meny

Røde Moxnes tror ikke Solberg ofrer regjeringen for Listhaug

GLAD: Bjørnar Moxnes som på vegne av Rødt reiste mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug, er glad Kristelig Folkepartis landsstyre ikke bøyde av for Erna Solbergs trussel om kabinettspørsmål. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Dette betyr at Erna Solberg sitter med nøkkelen, sier Bjørnar Moxnes etter KrF-landsstyrets vedtak om at de ikke har tillit til justisminister Listhaug.

– Jeg er glad KrF ikke bøyer av for presset fra Erna Solberg, sier Rødt-leder og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes til ABC Nyheter.

Han uttaler seg kort etter at KrFs landsstyre konkluderte med at det ikke har tillit til Sylvi Listhaug.

Derfor må det skje

Dermed kan det bli flertall for Rødts forslag i Stortinget om mistillit mot justisministeren tirsdag.

Vel og merke dersom ikke statsministeren avsetter Listhaug eller flytter henne til en annen ministerpost, eller at hun selv trekker seg.

– KrFs vedtak er viktig fordi Stortinget ikke kan godta å ha en justisminister som anklager stortingsflertallet for å sette terroristers rettigheter over nasjonens sikkerhet, sier Moxnes.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Hareide ber statsminister Erna Solberg ta grep:

– Uten tillit må de stemme for mistillit

– Dette betyr at Erna Solberg sitter med nøkkelen. Det er opp til statsministeren om hun vil risikere hele sitt regjeringsprosjekt for å stå opp for justisminister Listhaug, slår han fast.

Selv tror ikke Rødt-lederen at Solberg kommer til å ofre regjeringen.

– Særlig ikke etter at Listhaug latterliggjorde statsministeren ved at hun arrangerte en blomsterseremoni for å takke for budskapet hun liksom beklaget dagen før.

– Hvordan tolker du at KrFs landsstyre ikke har tillit til justisministeren, men heller ikke sier at de går for mistillit?

– Har de ikke tillit, må de stemme for mistillit, mener Bjørnar Moxnes.

SE VIDEO: Siv Jensen: – Håper KrF har merket seg Listhaugs unnskyldning:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært