Meny

KrFs landsstyre har ikke tillit til Listhaug

Video: Knut Arild Hareide var klar i sin sak da han møtte pressen etter mandagens møte.
Landsstyret i KrF har ikke tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Partileder Knut Arild Hareide ber statsminister Erna Solberg om å ta grep.

– KrFs landsstyre har gitt et tydelig råd til stortingsgruppa i KrF. Landsstyret har uttrykt at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Og de ber Erna Solberg om å ta grep, så vi unngår å få en mistillitssituasjon i Stortinget i morgen, sa partileder Hareide etter mandagens møte.

– KrFs landsstyre har også gitt stortingsgruppene mandat og tillit til å håndtere saken som vil komme i Stortinget i morgen. Jeg kommer ikke til å kommentere denne saken videre før jeg går på Stortingets talerstol i morgen, sa Hareide før han forsvant i en heis på Stortinget.

Hareide kom med sin uttalelse etter et drøyt fire timer langt landsstyremøte, som ble etterfulgt av et kort møte i KrFs stortingsgruppe.

Rødts mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp) skal behandles i Stortinget tirsdag formiddag. Ap, Sp, SV og MDG støtter forslaget.

En av deltagerne, fylkesleder Jon Normann Tviberg i Trøndelag, sier KrFs landsstyre gikk inn for mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug.

– Det var et veldig ryddig og bra møte. Alle fikk komme med sine meninger. Det er jo en mistillit, sier Tviberg til Trønder-avisa.

Ifølge fylkeslederen er det altså mistillit mot Listhaug i KrFs landsstyre.

– Så har vi gitt stortingsgruppen vår fullmakter i prosessen videre, sier han.

SE VIDEO: Siv Jensen: – Håper KrF har merket seg Listhaugs unnskyldning:

Populært