Meny

To MDG-topper i Bergen går til SV

MDG i Bergen har ikke kommentert utmeldelsene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Miljøpartiet De Grønnes gruppe i bystyret i Bergen blir halvert etter at to MDG-representanter har meldt overgang til SV.

Det er bystyrerepresentantene Randi Amundsen og Diane Berbain som melder overgang fra MDG til SV. De får selskap av Fredrik Sundt Breien og Janet Wiberg. som er vararepresentanter.

MDG får halvert sin gruppe i bystyret etter utmeldelsene. I MDG sentralt var overgangen helt ukjent da SV i Bergen sendte ut kunngjøringen mandag morgen.

– Vi tar til etterretning at Berbain og Amundsen har valgt å melde seg ut av MDG. Dette ble vi informert om via mediene og kom overraskende på. Det syns vi er synd. Vi har hørt rykter og prøvd å få Berbain og Amundsen i tale uten å lykkes, sier partisekretær Lars Gaupse i MDG i en uttalelse.

– Ukultur

Amundsen og Berbain vil bli innlemmet i hver sin fagkomité i bystyret, og SV vil nå være det tredje største partiet i Bergen bystyre, opplyser Bergen SV. Foruten politisk uenighet, sier Amundsen at det også har vært en ukultur i partiet som ikke har vært håndtert godt nok.

Gaupset sier han ikke kjenner seg igjen i påstanden om en ukultur, men bekrefter at det har vært samarbeidsproblemer i bystyregruppen i Bergen.

– Det er satt inn mye ressurser på å forsøke å løse det, sier han.

– Mer helhetlig

– Vi går til SV fordi vi ønsker å jobbe med et mer helhetlig politisk prosjekt der fattigdomsbekjempelse, feminisme, skole og helse er en integrert del av miljøsaken, sier Diane Berbain, som mener MDG har gått i retning av å ta et «blågrønt» standpunkt.

– Å melde seg ut av MDG er ikke et lett valg, men vi har likevel kommet fram til at dette er riktig å gjøre nå. Nå tar vi med oss vårt politiske engasjement inn i SV, sier Randi Amundsen.

Lars Gaupset sier det trist å miste to representanter som ble stemt inn av velgere ved lokalvalget i 2015.

– Velgere som stemte på MDGs partiprogram får nå i stedet mer SV-politikk og mister halvparten av sin innflytelse i bystyret. Men vi kommer til å stille med nye representanter som står støtt på MDGs program i 2019-valget, sier Gaupset.

Populært