Xi Jinping applauderer Putins gjenvalg

Kinas president Xi Jinping gratulerer sin russiske kollega Vladimir Putin med valgseieren og sier Beijing vil jobbe for å knytte landene sterkere sammen. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
Kinas president Xi Jinping gratulerer sin russiske kollega Vladimir Putin med valgseieren og sier Beijing vil jobbe for å knytte landene sterkere sammen. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas president Xi Jinping gratulerer sin russiske kollega Vladimir Putin med valgseieren og sier Beijing vil jobbe for å knytte landene sterkere sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen etter Kinas folkekongress enstemmig utnevnte Xi til en andre presidentperiode, stakk Putin av med seieren i Russland etter et brakvalg.

– For øyeblikket er det omfattende strategiske samarbeidet mellom Kina og Russland på det beste nivået i historien, som gir utgangspunkt for å bygge nye internasjonale relasjoner, sier Xi i en gratulasjon til Putin ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

– Kina er villig til å jobbe med Russland for å fortsette å fremme forbindelsene mellom Kina og Russland til et høyere nivå, gi drivkraft for nasjonal utvikling og fremme regional og global fred, sier Xi.