Meny

Listhaug-motaksjon: Over åtte millioner samlet inn til Leger Uten Grenser

Leger Uten Grenser får minst 8,4 millioner kroner fra en innsamlingsaksjon på Facebook. På dette bildet besøker statsminister Erna Solberg partiets hovedkontor i Oslo i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
En Facebook-aksjon, ment som et motsvar til støtteaksjonen til justisminister Sylvi Listhaug, har samlet inn over 8 millioner kroner til Leger Uten Grenser.

Aksjonen ble startet fredag kveld og passerte 8,4 millioner søndag ettermiddag. Da hadde over 39.000 gitt penger.

– Det er kjempemasse. Vi er utrolig glade for støtten, og vi oppfatter aksjonen først og fremst som en støtte til de humanitære verdiene vi står for, sier Leger Uten Grenser-president Karine Nordstrand til NTB.

I løpet av hele 2016 fikk organisasjonen hennes inn rundt 368 millioner kroner fra privatpersoner. Nordstrand er tydelig på at å få 8 millioner kroner fra en enkeltaksjon betyr mye for Leger Uten Grenser, og at pengene vil bli brukt til humanitære formål.

– Vi er til stede i over 70 land, og de fleste av midlene går fortsatt til Sentral-Afrika. Her er det snakk om land som Sør-Sudan, Kongo og Den sentralafrikanske republikk. Samtidig er vi også til stede i konflikter som Jemen, Irak og Syria, sier Nordstrand.

Les også: Listhaug-reaksjon: Over fire millioner samlet inn til bistand

Aksjonen ble startet som et motsvar til en støttekampanje for justisminister Sylvi Listhaug (Frp) som resulterte i at kontoret hennes ble overfylt med blomster.

Nordstrand understreker at Leger Uten Grenser er partipolitisk nøytral. Hun ønsker ikke å kommentere situasjonen rundt Listhaug.

– Vi er ikke interessert i å bli dratt inn i en partipolitisk debatt, men er veldig glade for å motta så mye støtte. Pengene kommer ikke fra noe politisk parti, men privatpersoner, sier presidenten.

Populært