Meny

Omstridt Facebook-side borte etter Listhaug-oppfordring

Facebook-siden «Slå ring om Norge» forsvant brått lørdag ettermiddag, kort etter at justisminister Sylvi Listhaug oppfordret folk til å ta avstand fra den.

Det var Dagbladet som først meldte at siden var fjernet.

Siden har vært mye omtalt blant annet fordi en oppfordring om å sende blomster til Listhaug ble lagt ut der. «Slå ring om Norge» bar preg av motstand og hatefulle utsagn mot innvandrere og asylsøkere og mot AUF-leder Mani Hussaini. Også statsminister Erna Solberg (H) ble rammet av hetsende innlegg på siden.

Les også: Listhaug ut mot ytterliggående grupper bak blomsterhilsener

Noen timer før siden forsvant, gikk Listhaug selv ut mot den.

– Enkelte av disse gruppene på Facebook skjuler seg bak vanlige navn, men sprer grusomme holdninger som vi må bekjempe. Jeg oppfordrer derfor dere alle til å aktivt ta avstand fra grupper som for eksempel «Slå ring om Norge». Jeg håper vi kan stå sammen mot hets, rasisme og hat uansett politisk farge, sa hun.

Det er uklart hvem som står bak siden, som ble fulgt av om lag 37.000 Facebook-brukere

Populært