Lokale KrF-ledere ønsker ikke mistillitsforslag mot Listhaug

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KrF-topp Randi Walderhaug Frisvoll i Møre og Romsdal og lokallagslederen i Stavanger KrF mener begge mistillit mot Sylvi Listhaug ikke er veien å gå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Sylvi Listhaug har brukt opp tabbekvoten sin. Unnskyldningen satt langt inne, og det gikk mange dager før hun trakk Facebook-innlegget sitt. Det sier noe om hennes holdninger. Likevel har hun bedt om unnskyldning, og dermed må vi legge dette bak oss, sier Frisvoll til Sunnmørsposten.

Lørdag blir hun trolig valgt til ny fylkesleder i Kristelig Folkeparti i Listhaugs hjemfylke Møre og Romsdal. Frisvoll sier hun ikke ønsker å bidra til at statsråden blir sett på som offer i debatten som har oppstått.

– Hun har bedt om unnskyldning. Selv om det satt langt inne, skal vi ta den på alvor. Vi forventer nå at hun vil endre sin retorikk, sier hun.

Lokallagsleder Marie Ljones Brekke i Stavanger KrF sier til Stavanger Aftenblad at hun vil anbefale å legge vekk mistillitsforslaget.

– Listhaug har gitt en unnskyldning i Stortinget. Da mener jeg at man må kunne godta unnskyldningen og tilgi Listhaug, sier lokallagslederen.

Hun understreker at hun ikke kan uttale seg på vegne av lokallaget.

– Vi i Stavanger KrF har ikke hatt mulighet til å møtes og diskutere saken. Derfor kan jeg ikke uttale meg på vegne av lokallaget.

Ljones Brekke mener bråket rundt Listhaug tar vekk oppmerksomheten fra viktigere ting i samfunnet, og at Ap har gjort for mye ut av saken.

KrF har innkalt til ekstraordinært landsstyremøtet mandag for å diskutere mistillitsforslaget mot justisministeren. Fredag gikk Senterpartiet ut og støttet et mistillitsforslag mot henne. Går KrF inn for det, blir det flertall for mistillitsforslaget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden