USA og Sør-Korea tror Nord-Korea kan få en lysere framtid

Folk går forbi en TV-skjerm i Seoul som viser en telefonsamtale mellom Sør-Koreas president Moon Jae-in og USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix.
Folk går forbi en TV-skjerm i Seoul som viser en telefonsamtale mellom Sør-Koreas president Moon Jae-in og USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

USA og Sør-Korea er «forsiktig optimistiske» til det framtidige forholdet til Nord-Korea før det planlagte toppmøtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to landene tror også at Nord-Korea kan ha en «lysere framtid», skriver Det hvite hus i en uttalelse fredag.

Uttalelsen følger en telefonsamtale mellom USAs president Donald Trump og Sør-Koreas president Moon Jae-in tidligere på dagen.

I samtalen ble de to enige om at Nord-Korea må «følge den riktige stien», og at USA og Sør-Korea vil opprettholde «maksimalt press» mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un før det planlagte møtet mellom ham og Trump i mai.

–De to lederne uttrykte forsiktig optimisme på bakgrunn av nylig utvikling, og understrekte at en lysere framtid er tilgjengelig for Nord-Korea dersom de følger den rette stien, skriver Det hvite hus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden