Meny

Merkel motsier egen innenriksminister etter islam-uttalelse

Tysklands nye innenriksminister Horst Seehofer sammen med statsminister Angela Merkel i nasjonalforsamlingen i Berlin. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Islam er ikke en del av Tyskland, mener landets nye innenriksminister Horst Seehofer. Statsminister Angela Merkel mener det stikk motsatte.

I et intervju med tabloidavisa Bild sier Seehofer at tyske muslimer naturlig nok utgjør en del av landet. Men han vil ikke si det samme om muslimenes religion.

– Islam er ikke en del av Tyskland. Tyskland er blitt formet av kristendommen. Fri på søndager, kirkelige helligdager og ritualer som påske, pinse og jul er en del av dette, sier Seehofer.

Merkel har flere ganger uttalt at islam er en del av Tyskland, og fredag gjentok hun budskapet og satte med det sin egen minister på plass.

– Tysklands 4 millioner muslimer hører hjemme i Tyskland, akkurat som deres religion hører hjemme i Tyskland, sa Merkel, som ofte har vært uenig med Seehofer i synet på innvandring.

– Vi må gjøre alt vi kan for at religioner skal kunne eksistere side om side på en så positiv måte som mulig, sa statsministeren.

I intervjuet med Bild understreker Seehofer betydningen av dialog med dem som bekjenner seg til religionen islam.

– Mitt budskap er: Muslimene må leve sammen med oss, ikke ved siden av eller mot oss. For å oppnå det trenger vi felles forståelse og omtanke. Det kan vi bare få til hvis vi snakker med hverandre.

Den nye innenriksministeren har lenge vært leder av det borgerlige, kristendemokratiske partiet CSU i Bayern. Dette er søsterpartiet til Merkels CDU.

Populært