Spesialetterforsker Mueller krever Trump-dokumenter om Russland utlevert

Tidligere FBI-direktør Robert Mueller leder granskingen av eventuell russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget høsten 2016. Arkivfoto fra oktober 2013. Scanpix/AP.
Tidligere FBI-direktør Robert Mueller leder granskingen av eventuell russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget høsten 2016. Arkivfoto fra oktober 2013. Scanpix/AP.

Spesialetterforsker Robert Mueller krever å få utlevert dokumenter med eventuell Russland-tilknytning fra president Trumps forretningsorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er The New York Times som melder at Muellers gransking av det såkalte Russland-sporet nå kommer stadig nærmere presidenten. Stevningen for å få ut dokumentene skal ha blitt overlevert i løpet av de siste ukene.

Det er ikke kjent hvor bredt stevningen favner eller hvorfor Mueller ikke bare kunne be om å få dokumentene utlevert på normal måte fra paraplyorganisasjonen som styrer Trumps forretningsimperium, uten å gripe til en stevning.

Avisen skriver at denne siste stevningen tyder på at saken vil trekke i langdrag i enda noen måneder. Nyheten om denne siste omdreiningen kommer samtidig som det er lekket ut at Mueller og hans team gransker hvilken rolle pengebidrag fra utlandet, blant annet emiratene, spilte i valgkampen i 2016.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden