Tonning Riise beklaget overfor stortingsgruppa

Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise etter møtet i Høyres stortingsgruppe på Stortinget torsdag.
Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise etter møtet i Høyres stortingsgruppe på Stortinget torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristian Tonning Riise beklaget overfor Høyres stortingsgruppe da han møtte sine kolleger igjen onsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har nå vært på gruppemøte og jeg har beklaget for gruppa. Jeg har nok en gang beklaget at jeg har opptrådt på en måte som har gjort at folk har blitt nødt til å varsle om min oppførsel, sa Tonning Riise da han kom ut av gruppemøtet onsdag kveld.

– Nå er mitt fokus å gjøre den jobben som jeg er blitt valgt til som stortingsrepresentant for Hedmark, tilføyde han, og viste ellers til intervjuet han ga til avisa Østlendingen mandag.

Tonning Riise måtte gå av som Unge Høyre-leder og ble sykmeldt i januar, mens partiet behandlet en rekke varslersaker mot ham. Onsdag, samme dag som han hadde sin første arbeidsdag igjen, offentliggjorde Høyre sin konklusjon. Her heter det at det foreligger gjentatte brudd på partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk og opptreden overfor medlemmer.

Høyre har bestemt at hans deltakelse i partiarrangementer skal begrenses. Dette omfatter ifølge NRK også partiets landsmøter. Tonning Riise får dessuten ikke delta på arrangementer i regi av Unge Høyre.

SE VIDEO: Erna Solberg tar selvkritikk om varsler-håndtering