Dødt løp i symbolsk viktig valg i USA

Republikaneren Rick Saccone fikk drahjelp av president Donald Trump under valgkampen. Dersom han taper, vil det bli regnet som et nederlag for presidenten. Foto: Keith Srakocic / AP / NTB scanpix
Republikaneren Rick Saccone fikk drahjelp av president Donald Trump under valgkampen. Dersom han taper, vil det bli regnet som et nederlag for presidenten. Foto: Keith Srakocic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Svært få stemmer skiller demokraten Conor Lamb og republikaneren Rick Saccone, som kjemper om en plass i Representantenes hus i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge CNN hadde Lamb 49,8 prosent av stemmene og Saccone 49,6 prosent da 99 prosent var talt opp. Færre enn 600 stemmer skilte de to kandidatene rundt midnatt lokal tid.

Dermed er det ennå for tidlig å kåre en vinner i suppleringsvalget vest i Pennsylvania, og valgpersonellet har gått over til å telle de over 1.000 forhåndsstemmene.

Lamb har imidlertid allerede erklært seg som vinner. I en tale like etter midnatt lokal tid sa han at velgerne har gitt ham i oppdrag «å gjøre jobben vår» i Washington.

– Oppdraget er akseptert, erklærte han.

Saccone sa i en tale til sine tilhengere tirsdag at ingen ting er avgjort ennå.

– Dette er ikke over ennå. Vi skal kjempe hele veien og gir ikke opp, sa Saccone.

Valget er av stor symbolsk betydning ettersom Donald Trump vant med over 20 prosentpoeng i valgdistriktet under presidentvalget. Dersom demokraten Lamb vinner denne gang, vil det være skudd for baugen for presidenten og et tydelig tegn på at han har mistet oppslutning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden