Meny

Trump går tilbake på løftet om å heve alder for våpenkjøp

President Donald Trump er likevel ikke sikker på om aldersgrensen for våpenkjøp bør heves. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Etter skolemassakren i Florida foreslo Donald Trump høyere aldersgrense for kjøp av automatvåpen. Men dette er ikke noe krav i en ny plan fra Det hvite hus.

Planen, som ble lagt fram søndag, fastslår i stedet at det skal nedsettes en ny kommisjon. Den skal vurdere en rekke ulike tiltak for å unngå flere skolemassakrer.

Kommisjonen får ingen tidsfrist, men det ventes at den skal bruke mindre enn et år på arbeidet.

Utdanningsminister Betsy DeVos forsikrer at heving av aldersgrensen for våpenkjøp er et av flere mulige tiltak som skal diskuteres. I dag kan halvautomatiske våpen kjøpes av 18-åringer i USA.

Etter skolemassakren i Florida i februar, hvor 17 personer ble drept, uttalte Trump at aldersgrensen burde heves til 21 år. Nå blir altså dette spørsmålet overlatt til den nye kommisjonen.

Som et ledd i den nye planen lover Det hvite hus å hjelpe delstatene med å betale for væpning av lærere. Hvor mange lærere som skal utstyres med våpen, for å stanse eventuelle væpnede angripere, er uklart.

For øvrig ber presidenten om forbedrede systemer for bakgrunnssjekk av våpenkjøpere. Trump etterlyser også bedre samarbeid mellom helsevesenet, skoleansatte og politiet.

Populært