Søreide om Trumps planlagte Kim-samtaler: – Utfordringene består

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er positiv til de planlagte samtalene mellom Donald Trump og Kim Jong-un. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er positiv til de planlagte samtalene mellom Donald Trump og Kim Jong-un. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump skal møte Kim Jong-un i mai. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er forsiktig optimist, men understreker at utfordringene fortsatt består.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Forhandlinger vil være viktig for å redusere spenningsnivået og er helt nødvendige for å finne fredelige, politiske løsninger på konflikten.

Det skriver Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding fredag.

Uttalelsen kommer samme dag som USAs president Donald Trump erklærte at han akter å møte Kim Jong-un innen utgangen av mai.

– Samtidig som det er grunn til forsiktig optimisme, er det viktig å understreke at utfordringene består. Situasjonen på Korea-halvøya, med Nord-Koreas atomvåpenprogram og utviklingen av interkontinentale missiler er en trussel mot fred og stabilitet, skriver Søreide, for så å legge til:

– Våpenprogrammene truer også integriteten til hele det internasjonale ikkespredningsregimet.

Det planlagte møtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un vil bli det første møtet mellom en amerikansk og en nordkoreansk leder noensinne. Nyheten om samtalene kommer etter at Nord-Korea avtalte et møte med Sør-Koreas president Moon Jae-in i april.

Les også: – Ingen ting tyder på at Trump er skarp nok til dette spillet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden