Meny

Fellesforbundet ber Stortinget si nei til EUs energiunion

Fellesforbundets Jørn Eggum ber Stortinget si nei til norsk tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Fellesforbundet frykter at norsk tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke vil svekke den nasjonale styringen med energiressursene. 

Det største private forbundet i LO ber derfor politikerne på Stortinget om å si nei til medlemskap i EUs energibyrå Acer.

– Forbundsstyret frykter at medlemskap kan svekke den nasjonale styringen og kontroll med energiressursene, sier forbundsleder Jørn Eggum i en pressemelding torsdag.

Fellesforbundet mener også spørsmålet bør behandles som en grunnlovssak i Stortinget.

– Det er viktig at Norge har sikkerhet for at energipolitikken i Norge skal utformes og vedtas av norske myndigheter. Det gjelder hvem som skal få konsesjon på utbygging av energiressursene, hvem som skal eie dem, hvem som skal vedta og bygge ut kabler mot utlandet og hvem som skal disponere inntektene fra salg av energien, sier Eggum.

Stortingets energi- og miljøkomité har frist til 15. mars med å avgi innstilling i saken, som skal behandles i salen 22. mars.

Les også:   Kontrollkomiteen krever svar om overvåkingsbase

Populært