Meny

Tidligere FARC-leder trekker seg som presidentkandidat i Colombia

Rodrigo Londoño trekker seg fra presidentvalgkampen i Colombia. Her er han avbildet tidligere i år. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB scanpix
Den tidligere FARC-lederen Rodrigo Londoño ble sist uke rammet av hjerteinfarkt. Nå trekker han seg som presidentkandidat til valget i mai.

Det bekrefter Ivan Marquez, som er kandidat til den colombianske nasjonalforsamlingen for partiet som er dannet etter den tidligere geriljagruppen FARC. Han sier også at partiet ikke vil stille med noen ny kandidat til presidentvalget 27. mai.

Rodrigo Londoño, som også er kjent under dekknavnet Timochenko, har de siste årene slitt med store helseproblemer og ble i forrige uke sendt til sykehus med hjerteinfarkt. Onsdag denne uken ble han operert, og han skal nå være på bedringens vei.

På meningsmålinger den siste tiden hadde Londoño kun én prosents oppslutning blant velgerne.

Ivan Marquez understreket likevel at partiet ikke trekker seg fra parlamentsvalget som holdes søndag. Etter fredsavtalen mellom colombianske myndigheter og FARC, som ble underskrevet i 2016, har FARC krav på minst ti seter i nasjonalforsamlingen.

Les også:   Olemic Thommessen erkjenner fortsatt ingen feil

Populært