Berlusconi vil ha Salvini som ny statsminister

Den 81 år gamle tidligere statsminister Silvio Berlusconi mener at lederen for det ytterliggående høyrepartiet Ligaen bør bli overta som statsminister. Foto: Antonio Calanni/AP/NTB scanpix
Den 81 år gamle tidligere statsminister Silvio Berlusconi mener at lederen for det ytterliggående høyrepartiet Ligaen bør bli overta som statsminister. Foto: Antonio Calanni/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi mener at lederen for det ytterliggående høyrepartiet Ligaen, Matteo Salvini, bør bli Italias neste statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med avisen Corriere della Sera sier Berlusconi at 44 år gamle Salvini vil få lojal støtte fra den tidligere statsministerens parti Forza Italia.

– Jeg er overbevist om at Salvini vil få til dette, sa Berlusconi.

Høyrekoalisjonen får 37 prosents oppslutning når 99,9 prosent av stemmene er telt opp. Ligaen (tidligere Lega Nord) får vel 17 prosent, mens Forza Italia får om lag 14 prosent.

Men denne koalisjonen får likevel ikke flertall av de 630 plassene i nasjonalforsamlingen. I underhuset mangler den 49 plasser, men det i senatet mangler 22 på å få flertall blant de 315 representantene.

Dette betyr at koalisjonen må få til en avtale med den såkalte Femstjernersbevegelsen som fikk 32 prosent av stemmene og ble en av valgets store vinnere.

Bevegelsen alene mangler 88 plasser for å få flertall i nasjonalforsamlingen og 53 i senatet. Den unge lederen Luigi Di Maio sier at det gode valgresultatet tilsier at det er Femstjernersbevegelsen som får statsministerposten.

Les også: Renzi trekker seg som partileder