Hareide: – Vi må ta en riktig konklusjon

KrF drøyer med å bestemme seg for om stortingspresident Olemic Thommessen fortsatt har deres tillit. KrF-leder Knut Arild Hareide avviser at politisk spill ligger bak.
KrF drøyer med å bestemme seg for om stortingspresident Olemic Thommessen fortsatt har deres tillit. KrF-leder Knut Arild Hareide avviser at politisk spill ligger bak. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF teller på knappene om framtiden til stortingspresident Olemic Thommessen. – Vi driver ikke politisk spill, sier partileder Knut Arild Hareide. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrFs stortingsgruppe samlet seg onsdag ettermiddag til gruppemøte på Stortinget. Øverst i saksbunken ligger redegjørelsen om den gigantiske byggesprekken på Stortinget som Thommessen holdt tirsdag.

Flere partier har krevd Thommessens avgang etter byggeskandalen. Siden regjeringspartiene har stilt seg på Thommessens side, er det KrFs stemmer som blir avgjørende.

Første runde

Hareide ville onsdag ikke si noe om hva stemningen er i KrFs stortingsgruppe.

– Dette er gruppas første runde i denne saken. Gruppa har heller ikke en konklusjon foran seg å ta stilling til. Vi må ta en riktig konklusjon i denne saken, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB på vei inn til gruppemøtet.

Samtidig innrømmer han at ansvaret tynger.

– Vi kjenner at det er et visst vakuum nå. Det er klart at når vi ikke har kommet til noen konklusjon, så er det åpenbart at det er to mulige utfall av denne saken. Det skaper spenning, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig avviser han at KrF driver et politisk spill og er ute etter å høste en eventuell gevinst av å støtte Thommessen og ikke påføre Høyre et smertelig nederlag.

Bakgrunn: KrF vil trolig holde Thommessen på pinebenken

Ikke hestehandel

– Dette er ikke en del av et samarbeidsspørsmål eller en politisk hestehandel. Her handler det om å gjøre det vi mener er riktig, sier Hareide.

Høyres Michael Tetzschner kom onsdag med svært skarp kritikk av Stortingets presidentskap i en kronikk i Aftenposten. Men dette vil ikke ha noe å si for KrFs vurdering, ifølge Hareide.

– Men det overrasker meg at Høyre velger å spille ut dette nå, sier han.

– Kan det bli ro i denne saken så lenge Thommessen sitter som stortingspresident?

– Det vil jeg ikke spekulere i nå, sier Hareide.

Beklager byggeskandalen, men nekter å gå: – Jeg er valgt til dette vervet

Aktuelt:

Tror Thommessen er ferdig: – KrF under voldsomt press

Støre: Naturlig at Thommessen trekker seg

Kritikken hagler mot Thommessen: – Et monument over uvettig pengebruk