Bompengeparti satser nasjonalt – kan stjele velgere fra Frp

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har ambisjoner om å bli et nasjonalt parti. Det kan være dårlig nytt for Frp, tror statsviter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

5.000 underskrifter kreves for å bli oppført i Partiregisteret. Foreløpig er FNB halvveis, ifølge NRK.

– Vi vil først og fremst satse i de store byene og da blir valget i 2019 viktig. Så vil vi vurdere om vi skal stille lister til stortingsvalget i 2021, sier Frode Myrhol i FNB, som allerede er representert i bystyret i Stavanger.

Han sier FNB ikke er ute etter å fiske Frp-velgere spesielt, men snarere retter seg mot bompengemotstandere som ikke vurderer å stemme på Frp.

– Vi tar litt fra både Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti. Jeg føler vi har skapt det perfekte politiske partiet, sier Myrhol.

Førsteamanuensis og statsviter Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Rogaland tror FNB kan utnytte Frps regjeringsposisjon til sin fordel.

– Det kan være veldig smertefullt for Frp hvis FNB får fotfeste, og et etablert FNB kan være risikabelt for oppslutningen til Frp. Det kan bli en selvstendig kime til regjeringsslitasje og i verste fall splittelse i Frp, sier Tuastad til NRK.

Aktuelt:

Frp fikk 108.000 til å leie møtelokale av seg selv

Varsler ny milliardregning til bilistene: – Bompengetrykket blir for høyt

Bompengerekord under Ketil Solvik-Olsen (Frp)