Klart SPD-ja til Merkels koalisjonsregjering

SPD-medlemmene stemte med klar margin ja til koalisjonsavtalen med Angela Merkels CDU, og CDUs søsterparti CSU. Dermed unngår Merkel å måtte danne mindretallsregjering, eller i ytterste konsekvens nyvalg. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix.
SPD-medlemmene stemte med klar margin ja til koalisjonsavtalen med Angela Merkels CDU, og CDUs søsterparti CSU. Dermed unngår Merkel å måtte danne mindretallsregjering, eller i ytterste konsekvens nyvalg. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To tredeler av sosialdemokratene i SPD har sagt ja til bli med i Angela Merkels koalisjonsregjering. Dermed unngår tyskerne regjeringskrise

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

At flertallet av SPDs drøyt 460.000 medlemmer stemmer ja til koalisjonsavtalen, betyr at en fem måneder lang periode uten regjering etter valget i september i fjor, er over. Nå kan statsminister Angela Merkel danne sin fjerde regjering, bestående av hennes parti CDU, søsterpartiet CSU og sosialdemokratene SPD.

Regjeringen ventes å være på plass en gang i løpet av mars.

Det var knyttet en del spenning til uravstemningen i SPD, ettersom partiet var dypt splittet i spørsmålet om hvorvidt det burde gå inn i en ny tysk storkoalisjon.

Ledet av den 28-årige studenten Kevin Kühnert, lederen for SPDs ungdomsparti Juso, har et omfattende ungdomsopprør mot en ny koalisjon funnet sted siden uravstemningen startet 20. februar.

Kühnert har reist rundt i hele Tyskland i forsøket på å overbevise partifellene om at SPD ikke ville tjene på å være med i koalisjonsregjeringen.

– Fire nye år med en storkoalisjon vil bety mer politisk lammelse og en utsettelse av viktige saker som må håndteres, sa Kühnert i et intervju med AP tidligere denne uka.

Senere søndag møtes CDU-lederne for å diskutere utfallet av SPDs uravstemning.