Meny

Raja til OSSE: Vi har et problem med å integrere muslimer

– Det første vi må gjøre er å erkjenne at vi har et problem. Vi har ikke lykkes med å integrere alle muslimer på en god nok måte, mener Venstrepolitiker Abid Raja. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Venstres Abid Raja sier at Europa har et problem med å integrere muslimer, og understreker at streng integreringspolitikk ikke fungerer.

Venstre-representanten deltok i helgen på et møte i Wien om integrering og ekstremisme i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Fra talerstolen understrekte han at Europa må anerkjenne det som skjer foran seg, og reagere. Man kan ikke stå passivt og se på, understreket han.

– Det første vi må gjøre er å erkjenne at vi har et problem. Vi har ikke lykkes med å integrere alle muslimer på en god nok måte, utdyper han til VG.

«Integrasjonsfallitt-dvale»

Han legger imidlertid til at han tror Europa er i ferd med å våkne fra det han kaller en «integrasjonsfallitt-dvale». Han viser til at selv tredjegenerasjons innvandrere enkelte steder i Europa ennå ikke er integrert på den måten politikerne ønsker, og til framveksten av gettoer i land som England, Frankrike, Danmark, Sverige og Belgia.

Han håper på et taktskifte der man går bort fra å snakke om streng integreringspolitikk, som han mener overhodet ikke fungerer.

– Pisken fungerer aldri

– Hvem er den politikeren som kommer og sier at de skal være strenge med ungene mine? Sånn reagerer «alle» innvandrere. Pisken fungerer aldri, den har aldri fungert overfor noen type menneske, men den skal fungere overfor innvandrere?, sier Raja.

Populært