Thommessen mener han har holdt Stortinget orientert om byggesprekken

<p>Stortingspresident Olemic Thomassen uttale seg etter utviklingen i byggeprosjektet, som blant annet omfatter rehabilitering av nabogården til Stortinget, en underjordisk tunnel og et nytt postmottak torsdag forrige uke. Onsdag skal han og presidentskapet orientere parlamentariske lederne og medlemmene av finanskomiteen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.</p><p></p>
Stortingspresident Olemic Thomassen uttale seg etter utviklingen i byggeprosjektet, som blant annet omfatter rehabilitering av nabogården til Stortinget, en underjordisk tunnel og et nytt postmottak torsdag forrige uke. Onsdag skal han og presidentskapet orientere parlamentariske lederne og medlemmene av finanskomiteen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) avviser kritikken fra blant annet KrF om at han ikke har orientert Stortinget godt nok om byggesaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thommessen har den siste tiden vært i hardt vær etter nyheten om at den siste overskridelsen i det sterkt kritiserte byggeprosjektet trolig ender på mer enn en halv milliard kroner.

Dette kom som lyn fra klar himmel, og flere setter nå spørsmålstegn ved hvorvidt presidentskapet har fulgt opp prosjektet godt nok. Senterpartiet og flere andre har krevd at Thommessen trekker seg. KrF vil foreløpig ikke gå så langt, men retter likevel sterk kritikk mot presidentskapet,

– Jeg kan ikke se at byggeprosjektet er fulgt opp på en god måte, i tråd med det som var Stortingets vedtak i juni i fjor, sier KrF-representant Hans Fredrik Grøvan til NRK.

Thommessen avviser imidlertid kritikken.

– Jeg har fulgt opp vedtaket, gjennom innlegget jeg holdt i Stortinget 20. desember. Da baserte jeg meg på informasjonen vi satt på da, sier Thommessen til NRK fredag.

Han sier videre at det ikke forelå noen informasjon om den nye budsjettsprekken før innlegget han holdt 20. desember, og understreker igjen at han først fikk beskjed om den seneste budsjettbomben før for halvannen uke siden.

Videre viser han til at det er stortingsdirektøren som sitter i prosjektrådet og gir tilbakemeldinger til presidentskapet.

–Jeg har hatt en klar forventning om at hvis det har vært noe nytt, så får jeg og resten av presidentskapet, den orienteringen som er nødvendig. Det har vi dessverre ikke fått, og det er dypt beklagelig, sier Thommessen.

Personvernpolicy