Meny

Fabian Stang skal kombinere politikk med advokatrolle hos Elden

Ordfører Fabian Stang fotografert under nøkkeloverrekkelsen på ordførerens kontor i Oslo rådhus sammen med etterfølgeren Marianne Borgen (SV) 22. oktober 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang har fått advokatjobb hos John Christian Elden, men vil kombinere jobben med rollen som rådgiver for Høyres bystyregruppe.

– Det er sånn at når man har fått lov til å jobbe dels som advokat og dels som politiker, så ser man at det er mye av det samme. Det er litt forskjellig lønn, det skal sies, men det går ut på å være til stede for folk som fortjener en bedre hverdag og større grad av rettferdighet, sier Fabian Stang til Rett24.

Stang er jurist og advokat, men har i mange år viet arbeidslivet til politikken. Han var bystyrerepresentant for Høyre i fire perioder, Oslos ordfører fra 2007 til 2015 og deretter statssekretær i Justisdepartementet fram til 17. januar i år. Nå er han ansatt i halv stilling som rådgiver for Høyres bystyregruppe.

– Fristilt

– Nå er jeg fristilt etter arbeidet i Justisdepartementet, så nå skal jeg jobbe litt på rådhuset og litt hos Elden, sier 62-åringen, som innrømmer at han ikke nødvendigvis bare kommer til å jobbe 50 prosent som advokat.

– Hehe, nei, om man har kapasitet til det, så jobber man kanskje en god del mer enn 37,5 timer i uken. Men jeg har også en tiåring som skal ha 50 prosent. Så det blir vel fort 200 prosent til sammen, sier han.

Allerede torsdag denne uka fikk han sitt første oppdrag hos Elden – på området han beskriver som eiendomsproblematikk.

– Vi gleder oss til å se ham i kappen i den virkelige verden igjen, sier Elden, som selv er vararepresentant for Høyre på Stortinget.

Ordførerretur?

Ifølge VG er Oslo Høyre på jakt etter ny ordførerkandidat foran kommunevalget om halvannet år. Tidligere har Stang sagt at han ikke er aktuell, og at partiet heller bør finne en egnet kvinnelig kandidat. Nå er han ikke lenger like konsekvent.

– Jeg vil ikke lukke døren for det. Men hvis det skal være aktuelt, så må det være fordi Oslo Høyre ønsker at jeg skal være deres ordførerkandidat, sier Stang.

Hvilket i så fall innebærer at han ikke er interessert i noen kampvotering mot en annen kandidat.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært