Meny

Flertall for strengere straff for å spre nakenbilder

Leder Lene Vågslid (Ap) i justiskomiteen på Stortinget får flertall for ny bestemmelse i straffeloven om spredning av nakenbilder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Et flertallet på Stortinget vil gå inn for en ny bestemmelse i straffeloven som skal gi strengere straff for spredning av nakenbilder uten samtykke.

6. mars vil justiskomiteen komme med en innstilling hvor flertallet, Arbeiderpartiet (Ap), Høyre og Frp, går inn for en ny bestemmelse i straffeloven, melder NRK torsdag.

– Dette oppleves som overgrep og rammer unge jenter hardere enn mange tror, sier leder Lene Vågslid (Ap) i justiskomiteen på Stortinget til kanalen.

Ap mener det er nødvendig med en egen lovparagraf som gjør det tydelig at det er ulovlig å spre krenkende og seksualiserte bilder på nett uten samtykke, og de får støtte for det hos Høyre og Frp. Høyre og Frp vil derimot at forslaget først skal utredes i justisdepartementet.

– Jeg er glad for at det ser ut til å bli flertall for dette. Vi ber nå justisdepartementet komme tilbake til Stortinget med et lovendringsforslag og økning av straffene, sier Solveig Horne (Frp) i justiskomiteen til NRK.

Populært