Meny

Britiske UKIP kaster nok en leder

UKIPs landsstyre har ikke lenger tillit til partileder Henry Bolton: Arkivfoto: PA via AP / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyrepopulistiske UKIPs medlemmer har kastet Henry Bolton, det britiske partiets fjerde leder siden Nigel Farage.

Bolton ble valgt til å lede Det britiske uavhengighetspartiet (UKIP), kjent for sterk motstand mot EU og innvandring, i september i fjor.

Bolton har klamret seg til makten i det kriserammede partiet, på tross av at han tapte et tillitsvotum i UKIPs sentralstyre.

Dermed ble det arrangert en ny avstemning på et ekstraordinært landsmøte i den engelske byen Birmingham lørdag. Der sluttet 63 prosent av de rundt 2.000 delegatene seg til mistillitsforslaget.

Bolton har vært under hardt press siden han forlot sin kone og innledet et forhold til en yngre UKIP-tilhenger og modell, som i sin tur ble avslørt for å ha sendt rasistiske meldinger om prins Harrys forlovede Meghan Markle. Bolton avsluttet forholdet til modellen, men flere UKIP-topper sa opp i protest mot lederen.

UKIP har slitt kraftig etter at britiske velgere stemte for EU-utmeldelse i folkeavstemningen sommeren 2016. Daværende UKIP-leder Nigel Farage var blant frontfigurene i kampen for brexit.

I valget på ny nasjonalforsamling i fjor fikk partiet mindre enn 2 prosent av stemmene, mot 12,6 prosent i valget i 2015.

Les også: SV og Ap kritiske til at ungdom med psykiske problemer må betale egenandel

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært