Meny

Priebus bekrefter kaotisk situasjon i Det hvite hus

Donald Trump sammen med Reince Priebus (t.h.) og Michael Flynn (t.v.), som senere i en kort periode var nasjonal sikkerhetsrådgiver, i desember 2016. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Donald Trumps første stabssjef Reince Priebus bekrefter at situasjonen var kaotisk i Det hvite hus den første tiden etter at den nye presidenten flyttet inn.

– Ta alt du har hørt og gang det med 50, sier Priebus i en ny bok som magasinet Vanity Fair har publisert utdrag fra.

Priebus hevder blant annet at justisminister Jeff Sessions var en hårsbredd fra å trekke seg i mai i fjor. Bakgrunnen var at Robert Mueller var blitt utnevnt som spesialetterforsker med ansvar for Russland-granskingen.

Utnevnelsen skjedde etter at Sessions hadde erklært seg inhabil i saker som angikk granskingen – en beslutning som gjorde Trump rasende.

Aktuelt:  Trump forsøker å trøste folket etter skolemassakren

Sessions reagerte med å trekke seg, og Priebus måtte angivelig løpe ut på parkeringsplassen utenfor Det hvite hus for å stanse Sessions og overtale ham til å ombestemme seg.

Beskrivelsene av de første månedene av Trumps presidenttid er hentet fra en ny, oppdatert versjon av boka «The Gatekeepers: How the White House Chiefs of Staff Define Every Presidency» av forfatteren Chris Whipple.

Til tross for at Priebus til slutt ble sparket, etter en svært turbulent periode i Det hvite hus, sier eks-stabssjefen at han fortsatt er glad i Donald Trump.

Aktuelt:

Trumps advokat innrømmer å ha betalt pornostjerne

FBI-notat kan bli sensurert i håp om offentliggjøring

Biden: – Trump bør unngå Mueller

Populært