Sanner skeptisk til yrkesforbud for overgrepsdømte  i videregående

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) er skeptisk til å innføre yrkesforbud for overgrepsdømte i videregående skole, men vil likevel gjennomgå regelverket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at SV stilte spørsmål om saken i Stortinget i fjor, varslet daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) at han ville vurdere en innstramming av regelverket for politiattester, skriver fagbladet Utdanningsnytt.

I dag har ikke overgrepsdømte lov til å jobbe i skole og barnehage, men de kan få jobb i videregående skole. Det er opp til skoleeieren om en person med en overgrepsdom i politiattesten kan ansettes.

Dette har fått flere partier til å kreve en lovendring. Både Ap, Frp, SV og KrF har tidligere gått ut og støttet et yrkesforbud for overgrepsdømte i videregående skole.

Sanner skriver i sitt svar til SV at han vil ta initiativ til en gjennomgang av regelverket etter at partiet igjen har stilt spørsmål om saken, men innrømmer samtidig at han er skeptisk til et totalt yrkesforbud ettersom det strider mot det grunnleggende prinsippet om at straffedømte skal få en ny sjanse i arbeidslivet etter soning.

Han mener også det er forskjell på elever i grunnskolen og videregående skole.

– Den nevnte forskjellen i regelverket mellom grunnskole og videregående opplæring kan forklares med at elever i videregående opplæring er eldre og ikke på langt nær like sårbare som barn i grunnskolen, heter det i Sanners svar.

Ifølge Kunnskapsdepartementet tas det sikte på å starte gjennomgangen i løpet av våren eller sommeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært