Meny

FBI-notat kan bli sensurert i håp om offentliggjøring

Demokratene sier de er villige til å sensurere sensitiv informasjon i dokumentet for å få Trump til å si ja til offentliggjøring. Foto: Evan Vucci / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratene er villige til å sensurere deler av det omstridte FBI-notatet i håp om at Donald Trump sier ja til offentliggjøring.

Forrige uke sa USAs president Donald Trump nei til å frigi demokratenes notat om FBIs håndtering av Russland-etterforskningen fordi dokumentet inneholder «en rekke gradert og spesielt sårbare avsnitt».

Demokratene i Representantenes hus sier nå at de vil sensurere deler av notatet i håp om få Trump til å snu. Demokratenes notat tar sikte på å tilbakevise påstandene om at FBI og justisdepartementet har misbrukt sine posisjoner.

– Presidenten vil ikke at folket skal se faktaene som ligger til grunn for notatet, sa demokraten Adam Schiff til CBS' «Face the Nation».

Trump hevder et tidligere notat – fra republikanerne – renvasker ham for anklagene om at han fikk russisk bistand i valgkampen. Det avviser Schiff, som mener Trump setter sine personlige interesser foran landets når han ikke frigjør notatet.

Presidentens juridiske rådgiver Marc Short hevder overfor NBCs «Meet the Press» at demokratene med vilje fylte sitt notat med sensitiv informasjon fordi de visste at Trump ville stoppe det, og på den måten ville det fremstå som at han hindret åpenhet.

– Vi er ikke redde for åpenhet, og vi kommer nok til å slippe notatet.

Republikaneren David Nunes, som skrev det første notatet, mener demokratene bør sette i gang arbeidet med å sensurere sensitiv informasjon om de virkelig vil at det nyeste dokumentet skal offentliggjøres.

– Notatet er i Representantenes hus. Hvis de virkelig ville få det ut, ville de vært der i hele går for å endre det og levere det tilbake til Det hvite hus slik at offentligheten kan se hva notatet inneholder, sa Nunes til Fox News.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært