Raymond Johansen og politisjef stiller til folkemøte på Holmlia etter skyting

Politi med hunder søker der en person er truffet av skudd på Holmlia sørøst i Oslo onsdag kveld. Nå ber sognepresten byrådslederen og politisjefen i område stille til åpent folkemøte.
Politi med hunder søker der en person er truffet av skudd på Holmlia sørøst i Oslo onsdag kveld. Nå ber sognepresten byrådslederen og politisjefen i område stille til åpent folkemøte. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, og politisjef i Oslo Øst, John Roger Lund, stiller til folkemøte på Holmlia etter skytingen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et åpent brev i Nordstrands Blad til Johansen og Lund, ber sogneprest Silje Kivle Andreassen om et åpent folkemøte etter at en mann i 20-årene ble skutt på en parkeringsplass på Holmlia i Oslo onsdag kveld, samt en rekke andre voldshendelser i bydelen den siste tiden.

Torsdag kveld bekrefter John Roger Lund overfor Aftenposten at det blir folkemøte tirsdag.

– Vi har hatt dette på agendaen at vi skal ut og informere til medborgere, nå ønsker vi å stelle i stand dette i samarbeid med Oslo kommune og bydelen, sier Lund.

Han understreker at de tok initiativet til folkemøtet før han hørte om sogneprestens oppfordring.

Marte Ingul, byrådssekretær for byrådsleder Raymond Johansen, bekrefter overfor NTB at Oslo kommune og Oslo politidistrikt inviterer til folkemøte sammen med Søndre Nordstrand bydel på Holmlia tirsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Raymond Johansen stiller på folkemøte etter skytingen på Holmlia. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Raymond Johansen stiller på folkemøte etter skytingen på Holmlia. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Skytingen skjedde like før klokken 21 – et tidspunkt hvor jeg vet at flere barn og ungdom er på vei hjem fra aktiviteter eller besøk hos venner. Vi kan ikke utsette barna våre for slik utrygghet – vi kan ikke ha det slik!! skriver Andreassen i brevet.

– I og med at situasjonen oppleves så alvorlig og utrygg for en stor gruppe av byens innbyggere er det naturlig at politileder John Roger Lund og byrådsleder Raymond Johansen stiller på folkemøtet. Vi på Holmlia vil vite hva dere tenker er plan B, siden planen dere la fram for oss på folkemøtet på Rosenholm skole i høst åpenbart ikke fungerer godt nok, fortsetter sognepresten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Skuddoffer på Holmlia avhørt – politiet ønsker flere tips

– Viser akutt problem

Det er uholdbart at beboerne på Holmlia har opplevd skyting i sitt nabolag flere ganger i løpet av de siste to-tre siste månedene, mener SV.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det skal være trygt å bo i Oslo uansett hvor du bor, sier partiets fungerende leder Kari Elisabeth Kaski.

– Vi må erkjenne at dette er et akutt problem og noe politikerne må jobbe sammen om for å løse, sier Kaski, som etterlyser ressurser til tiltak i revidert budsjett til våren.

– Gjengkriminalitet er alvorlig organisert kriminalitet som må tas på alvor. Vi må gi en klar politisk beskjed til politiet om å prioritere gjengkriminalitet, forebygging, bekjempelse og exit-tiltak for gjengmedlemmer.

Kaski mener politiet må komme nærmere folk og drive forebyggende arbeid på skoler og blant ungdom for å bygge tillit.

– Jeg er kritisk til at politiposten på Holmlia er lagt ned og vil stille spørsmål til justisministeren om den ikke bør gjenopprettes.

Markering

Beboere på Holmlia har også tatt initiativ til en antivoldsmarkering fredag kl. 18.

– Lag gjerne plakater og bannere for å vise at vi står sammen for barna, sammen for ungdommen, sammen for Holmlia, heter det i invitasjonen på Facebook.

Ingen er foreløpig pågrepet etter skyteepisoden.