Trump har bedt om militærparade

<p>Donald Trump var ikke sen om å rose president Emmanuel Macron for Frankrikes militærparade på den franske nasjonaldagen. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix</p>
Donald Trump var ikke sen om å rose president Emmanuel Macron for Frankrikes militærparade på den franske nasjonaldagen. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix Foto: Michel Euler / AP

USAs president Donald Trump har bedt forsvarsdepartementet holde en militærparade for å vise muskler og fremheve hans rolle som øverstkommanderende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– President Trump er utrolig støttende overfor USAs militære personell, som risikerer livet hver dag for å holde landet vårt trygt, sa presidentens talsperson Sarah Huckabee Sanders tirsdag.

Trump lekte med tanken om en militærparade i Washington allerede før han ble innsatt som president. Han la heller ikke skjul på sin begeistring for den tradisjonelle militærparaden på Champs-Élysées i Paris, da han besøkte sin franske kollega Emmanuel Macron i juni.

– Oppfører seg som en diktator

Demokratenes representant for Massachusetts, Jim McGovern, omtaler paraden som «absurd sløsing med penger».

«Trump oppfører seg mer som diktator enn president. Amerikanere fortjener bedre», skriver han på Twitter.

Løytnant Mark Hertling uttaler til CNN at militærparader er upopulært blant amerikanske soldater.

– Det er ikke en del av kulturen til det amerikanske militæret, det er ikke slik vi er, sier Hertling.

Militære parader er uvanlig i USA, og mange er skeptiske til å bruke store økonomiske ressurser på å demonstrere USAs militære slagkraft.

Les også: Trumps nye atompolitikk vekker frykt

Solberg: – Norge kan ikke være med på et atomvåpenforbud

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden