Direkte: Stortingets muntlige spørretime i ny drakt

Følg spørretimen direkte fra Stortinget fra klokken 10. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Misnøye fra småpartiene Rødt og Miljøpartiet De Grønne har ført til at en ny ordning onsdag testes ut i Stortingets muntlige spørretime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) har beskrevet endringen som den største siden den muntlige spørretimen ble etablert høsten 1996.

– Det nye er at hvert parti nå får stille minst ett hovedspørsmål hver, med egne oppfølgingsspørsmål, sa han til NTB nylig.

I første omgang er det snakk om en prøveordning på fem uker, forutsatt at Stortinget som ventet gir sin tilslutning til forslaget ved møtestart onsdag.

Følg spørretimen direkte øverst i artikkelen.

Endringene kommer som et resultat av misnøye fra Rødt og MDG, som til nå ikke har kunnet regne med å få stille hovedspørsmål i den muntlige spørretimen.

De to partiene, som har én representant hver i nasjonalforsamlingen, har i stedet måttet kaste seg på med oppfølgingsspørsmål til temaer som de andre opposisjonspartiene har valgt å belyse.

Prøveordningen innebærer at alle opposisjonspartier får stille ett hovedspørsmål hver etter størrelse. Kjøttvekta avgjør også hvor mange oppfølgingsspørsmål det enkelte parti har krav på.

En forutsetning fra presidentskapet er at spørretimen ikke skal bli lengre enn i dag, altså må den avvikles innen klokken 11.30.

Onsdag er det statsminister Erna Solberg (H) som stiller fra regjeringen i den muntlige spørretimen.