Kilder: Bannon skal møte Russland-etterforsker Mueller neste uke

Det hvite hus' tidligere sjefstrateg Steve Bannon avbildet på vei ut fra tirsdagens høring.
Det hvite hus' tidligere sjefstrateg Steve Bannon avbildet på vei ut fra tirsdagens høring. Foto: Jacquelyn Martin / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bannon skal møte Russland-etterforsker Robert Mueller neste uke, ifølge APs kilder. Samtidig er en lukket høring av Bannon i Kongressen utsatt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge ikke-navngitte kilder som nyhetsbyrået AP har snakket med, er Bannon klar til å fortelle «alt» han vet til Mueller. Det er ventet at Bannon blir spurt om Trumps sparking av USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og tidligere FBI-direktør James Comey.

Den republikanske kongresspolitikeren Mike Conaway sier Bannon fortsatt har en stevning hengende over seg i forbindelse med den pågående Russland-etterforskningen i USA. I januar ble Bannon den første personen i Trumps indre krets til å bli stevnet som vitne av spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller. Han inngikk deretter en avtale for å slippe å vitne foran en storjury.

Muellers etterforskning er uavhengig av granskingene i etterretningskomiteene i Kongressens to kamre, Senatet og Representantenes hus.

Tirsdag skulle Bannon ha møtt i etterretningskomiteen i Representantenes hus, men den er blitt utsatt i en uke. Årsaken er at komiteen vil gi Bannons advokat mer tid til å forhandle om vilkårene for den lukkede utspørringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I midten av januar møtte Bannon bak lukkede dører i denne komiteen, hvor han nektet han å svare på en rekke spørsmål, noe som skal ha ført til stor irritasjon.

Han skulle ha møtt på ny forrige uke, men høringen ble utsatt. Bannons advokat skal ha forsøkt å forhandle betingelser for utspørringen, og det har vært en utfordring å få avklart hvorvidt Det hvite hus vil la Bannon svare på spørsmål om tiden hans som ansatt i Trump-administrasjonen.