Italienske myndigheter mener rasehat var motiv for angrep på afrikanere

Mannen som er mistenkt for å ha skutt og såret seks mørkhudede personer i Macerata i Italia lørdag navngis som Luca Traini.
Mannen som er mistenkt for å ha skutt og såret seks mørkhudede personer i Macerata i Italia lørdag navngis som Luca Traini. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En høyreekstremist som skjøt og såret seks afrikanske menn fra en bil i Macerata i Italia, var motivert av rasehat, sier landets innenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Angrepet skjedde som del av en høyreekstremistisk kultur med klare referanser til fascisme og nazisme, sier innenriksminister Marco Minniti.

En mistenkt 28-åring ble pågrepet rundt to timer etter at skytingen begynte lørdag. Minniti sier at den mistenkte handlet alene, men at han hadde planlagt angrepet på forhånd.

Mannen, som navngis som Luca Traini, skal ha kjørt rundt i en bil og skutt mot mørkhudede menn flere steder i byen. Etter angrepet gikk mannen ut av bilen og gjorde en fascistisk hilsen med et italiensk flagg over skuldrene, melder italienske medier.

Nazi-tatovering

TV-bilder viste pågripelsen av den mistenkte mannen med barbert hode ved byens krigsminnesmerke. Et bilde av ham tatt etter at han var tatt hånd om av politiet, viser at han har et symbol som gjerne brukes av nynazister tatovert på pannen, en såkalt wolfsangel eller ulvehake.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal ha blitt funnet et våpen i 28-åringens bil.

Italienske medier melder at Traini er medlem av høyrepartiet Lega Nord og sto på listen under fjorårets lokalvalg uten å bli valgt inn.

Livstruende

Fem menn og én kvinne, alle utlendinger, ble skadd, fire av dem alvorlig, meldes det.

– Tilstanden er livstruende for en av dem, sier Maceratas ordfører Romano Carancini til TV-stasjonen Sky TG24.

Ordføreren ba folk holde seg innendørs da hendelsen pågikk, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Det er en væpnet mann i en bil som skyter i byen, skrev Carancini på Facebook.

Avisa Corriere della Sera skriver at de første skuddene falt rett etter klokken 11 lørdag.

Kvinne partert

Tidligere denne uken ble en ung italiensk kvinne funnet drept og partert i Macerata. Den hovedmistenkte i drapssaken er en migrant fra Nigeria, og det spekuleres i at en hevntanke kan ha vært et motiv for lørdagens angrep.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA melder at den svarte bilen som det skal ha blitt skutt fra, ble sett i området der kvinnen ble funnet drept, og også i nærheten av stedet der den mistenkte bodde.

Macerata ligger sentralt i Italia noen mil unna adriaterhavskysten.