Tyrkiske luftangrep fortsetter mot kurdiske krigere i Syria

Røyken fra de tyrkiske luftangrepene i Syria er synlig fra landsbyen Kilis i Tyrkia. Foto: AP/NTB scanpix
Røyken fra de tyrkiske luftangrepene i Syria er synlig fra landsbyen Kilis i Tyrkia. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia fortsetter angrepene mot de kurdiske styrkene i Nord-Syria. Eksilgruppe hever at 67 sivile er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har Tyrkia trappet opp angrepene mot provinsen Afrin. Luftangrepene er rettet mot landsbyene Rajo og Jandairis, ifølge eksilgruppen.

En talsmann for den kurdiske YPG-militsen, som Tyrkia stempler som terrorister, sier at angrepene har pågått konstant i enkelte områder siden mandag.

Det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu rapporterte tirsdag at to landsbyer i provinsen var «ryddet» for YPG-soldater.

– Vi stopper ikke før vi har eliminert terrortrusselen fra grensen vår, sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan tirsdag. Han sier Tyrkia vil med å fortsette kampen mot YPG i naboprovinsen Manbij.

SOHR sier de har kunnet dokumentere at minst 67 sivile er drept i den tyrkiske offensiven som startet 20. januar. Tyrkia benekter det og sier at de gjør hva de kan for å skåne sivile. I tillegg har SOHR telt 85 drepte YPG-krigere og 81 drepte syriske opprørere som støttes av Tyrkia. Tyrkia har opplyst at de har mistet sju egne soldater.