Russland advarer USA etter avsløring av hemmelig navneliste

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke av Vladimir Putins nærmeste medarbeidere og sentrale personer i den russiske forretningseliten skal figurere på en hemmelig liste i det amerikanske finansdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten om den hittil ukjente listen vekker nå kraftige reaksjoner i Russland.

– Dette kan få veldig, veldig alvorlige konsekvenser, advarer den russiske talspersonen Aleksej Chepa, ifølge CNN.

Til sammen 114 russiske politikere og 96 oligarker skal være på den kontroversielle navnelisten, blant andre sjefene for Sberbank, Rosneft og VBT, samt flere milliardærer.

– Ny eskalering av spenningsnivået

«Rapporten inneholder navnene på stort sett hvert eneste høytstående medlem av Putins presidentstab, deriblant Putins talsmann Dmitrij Peskov, samt sjefene for statlige organ og selskap, høyprofilerte borgermestere, guvernører og parlamentsmedlemmer, skriver The Financial Times.

Aktuelt:

Aleksej Navalnyj: en reell utfordrer for Putin?

«Tsar» Putins mål: To ganger 70

– Dette er et ytterligere skritt som vil føre til en ny eskalering av spenningsnivået, advarer Chepa, ifølge det offisielle russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medvedev på listen

Den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev Foto: NTB scanpix
Den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev Foto: NTB scanpix

Intensjonen bak den nye navnelisten, som er utarbeidet av Trump-administrasjonen, skal ifølge nyhetsbyrået AP være å peke på personer som tjener på Putins regime samtidig som USA jobber med å isolere den russiske regjering diplomatisk og økonomisk.

Statsminister Dimitrij Medvedev er blant regjeringsmedlemmene på listen, det samme er 42 av Putins rådgivere. Også utenriksminister Sergej Lavrov er oppført sammen med toppsjefer i de statlige etterretningsorganisasjonene FSB og GRU.