Spania truer katalanerne med rettslige skritt

Separatistleder Carles Puigdemont (t.h.) og presidenten i den katalanske regionforsamlingen Roger Torrent (t.v.) fotografert i Brussel onsdag i forrige uke. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
Separatistleder Carles Puigdemont (t.h.) og presidenten i den katalanske regionforsamlingen Roger Torrent (t.v.) fotografert i Brussel onsdag i forrige uke. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den katalanske regionforsamlingen utsetter gjenvalget av Carles Puigdemont som regionens president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet i regionforsamlingen i Barcelona ble tirsdag utsatt etter at statsminister Mariano Rajoy truet forsamlingens leder, Roger Torrent, med at han risikerer å få rettsapparatet på nakken hvis møtet avholdes.

Ifølge Torrent kommer forsamlingen inntil videre ikke til å ta Puigdemont i ed.

Puigdemont flyktet til Brussel etter en omstridt folkeavstemning og uavhengighetserklæring i den katalanske forsamlingen i desember i fjor. Han har ennå ikke vendt tilbake til Spania ettersom han risikerer å bli fengslet. Selv har han uttalt at han kan styre Catalonia fra utlandet.

Puigdemont er den eneste kandidaten i valget på ny regionpresident. Ifølge Torrent er debatten og avstemningen utsatt inntil Spania kan tillate at Puigdemont gjenvelges.

Personvernpolicy