Nord-Korea avlyste olympisk oppvisning med Sør-Korea

Nord-Korea har avlyst en planlagt fellesoppvisning med Sør-Korea i forkant av vinter-OL. Forestillingen skulle gått på nordkoreansk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturoppvisningen var satt opp til søndag ved Kumgang-fjellet, et idyllisk og naturskjønt sted i Nord-Korea.

Men i en kunngjøring fra forsoningsdepartementet i Seoul ga myndighetene i Nord-Korea beskjed om at arrangementet var avlyst som følge sørkoreansk presses «fornærmende» omtale av det nordkoreanske folk.

Forestillingen var ment å skulle bekrefte den forsiktige tilnærmingen som er skjedd mellom de to koreanske statene. Nordkoreanske idrettsutøvere skal delta i OL, blant annet skal de to statene ha et felles ishockeylag for kvinner. Dette har ikke skjedd siden 1991.

Regjeringen i Seoul er blitt kritisert for å ha gjort for mange innrømmelser til regimet i nord, og mange sørkoreanske skøyteløpere frykter at et felles lag vil frata dem muligheten for å komme på pallen.

Kommentatorer sier at avlysningen viser forsoningens begrensning. De viser til at Nord-Korea også insisterer på at de skal feire 70-årsdagen for opprettelsen av den nordkoreanske hær. Dette skal demonstrativt nok skje 8. februar, dagen før åpningsseremonien i Seoul.

Personvernpolicy