– Landsstyremøtet i Ap var samlende

POLITIKK IGJEN? Stortingsrepresentant Else-May Botten er trygg på at Jonas Gahr Støre har partiet i ryggen.
POLITIKK IGJEN? Stortingsrepresentant Else-May Botten er trygg på at Jonas Gahr Støre har partiet i ryggen. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Bidro Jonas Gahr Støres tale til landsstyret mandag til at Arbeiderpartiet er klar til å konsenterere seg om politiske saker igjen? Det tror Else-May Botten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder Jonas Gahr Støre gikk grundig inn på varslersakene i sin tale til det ekstraordinære landsstyremøtet mandag, men gjorde også forsøk på å vri partiets oppmerksomhet over til andre politiske saker.

Han varslet blant annet et oppgjør med bemanningsbyråer når de blir grunnlaget for ansettelser ved bygg- og anleggsprosjekter, i stedet for vikarer og innleie for å ta topper.

Støre la også vekt på at #meetoo-kampanjen i seg selv er en politisk sak som ligger i kjernen av Arbeiderpartiets ideologi og må følges aktivt opp med holdningsarbeid også i framtida.

Her hadde Støre også et lite spark til Frp:

– Vi kommer ikke unna med å si at vi ikke visste, ikke husket, ikke ble informert, ikke ville vite, sa han.

Kort før talen ble det kjent at Trøndelags-benken og andre tilhengere av den avgåtte nestlederen Trond Giske ga opp kampen for fortsatt å beholde ham i sentralstyret.

Spørsmålet er om Støres tale var nok til å få ro og fullt fokus på politiske saker igjen.

– Landsstyremøtet var samlende og Jonas er trygg på at han har partiet i ryggen, svarer sentralstyremedlem og stortingsrepresentant Else-May Botten på det, til ABC Nyheter.

– Han har ivaretatt alle parter og er tydelig på veien videre, legger hun til.

Les også:

Støre vil støtte opp om Giske etter sykmeldingen

Støre om Giske-saken: Prosessen har vært rettferdig og opplyst

Aftenposten: Giske-advokater advarte Støre

Personvernpolicy