Giske-støttespillere reagerer kraftig

Trond Giske på landsmøtet til Arbeiderpartiet.
Trond Giske på landsmøtet til Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesordfører Tore Sandvik og to sentralstyremedlemmer reagerer på at Ap har konkludert i saken mot Trond Giske uten at han skal ha fått komme med tilsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er rystende om det stemmer at Støre har konkludert uten å vente på Trond Giskes tilsvar. Om det stemmer at konklusjonen kun baserer seg på varslernes versjon, er dette i strid med grunnleggende rettsprinsipper, og det gjør at konklusjonen mister troverdighet. Det er ingen av partene tjent med, skriver Trøndelags fylkesordfører Tore Sandvik (Ap) i en tekstmelding til Trønder-Avisa.

Torsdag konkluderte Ap med at den avgåtte nestlederen Trond Giske ved flere tilfeller har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Det skal ifølge Giskes advokater ha skjedd uten at Giske fikk muligheten til å komme med et tilsvar.

Den muligheten burde Giske fått, mener stortingsrepresentant og sentralstyremedlem i Ap, Ingalill Olsen.

– Jeg har også oppfattet det slik at han skulle få gi sitt tilsvar. Det er helt rimelig at han skal få tilsvar, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aps helsepolitiske talskvinne og sentralstyremedlem Ingvild Kjerkol viser til at Jonas Gahr Støre har forsikret at Trond Giske og de det er varslet mot, skulle få komme med sine tilsvar før det ble konkludert.

– Det er min klare forventning til dem som er satt til å håndtere saken at det blir gjort slik det er beskrevet – at den det varsles mot får komme med sitt tilsvar før man konkluderer. Jeg venter ikke noe annet. Den forventningen tror jeg deles av hele partiorganisasjonen, sier hun.

Aps landsstyre holder førstkommende mandag og tirsdag et ekstraordinært møte på Gardermoen. Der skal varslersakene være et tema.