Dommedagsklokken nærmere midnatt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En økende bekymring over mulig atomkrig, samt Donald Trumps uberegnelige oppførsel gjør at den symbolske dommedagsklokken stilles enda nærmere midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken, som fungerer som en metafor for hvor nærme menneskeheten er til å ødelegge jordkloden, ble stilt 30 sekunder fremover – til to minutter på midnatt. Det er det nærmeste klokken har vært midnatt, som i dette tilfellet symboliserer apokalypsen.

Klokken har også en gang tidligere blitt stilt til to minutter på midnatt. Det var i 1953 da USA og Sovjetunionen testet hydrogenbomber.

– I årets diskusjon var atom-spørsmål igjen hovedtema, sa Rachel Bronson, administrerende direktør i Bulletin of Atomic Scientists som styrer klokken.

Nord-Koreas missiltester, forsterket forpliktelse overfor kjernevåpen i Kina, Pakistan og India, samt amerikanernes president Donald Trumps lunefulle tvitring og uttalelser nevnes som noen av årsakene til at klokken stilles nærmere dommedag.

Klokken ble laget i 1947 og har blitt stilt 20 ganger siden dette. I 1991 var klokken lengst unna dommedag, og ble sa stilt til 17 minutter på midnatt.