Meny

Washington Post: Trump utsetter trolig reise hvis budsjettavtale uteblir

President Donald Trump får kraftig kritikk for å ville reise til landstedet i Florida for å feire seg selv mens det er fare for at finansieringen av statlig virksomhet stanser opp på grunn av manglende enighet i Kongressen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Donald Trump utsetter trolig reisen til Florida hvis Kongressen ikke får på plass en avtale som sikrer finansiering av statlig virksomhet innen midnatt fredag. 

Trump har planlagt en overdådig feiring av sitt første år som president på sitt eget landsted i Florida, Mar-a-Lago, lørdag kveld.

Meningen er at han skal reise fredag kveld, men nå melder blant annet Washington Post at Trump muligens blir i Washington til kongressmedlemmene er blitt enige. Det er Trump som må signere vedtaket.

Avisen har opplysningene fra en ikke navngitt kilde i Det hvite hus.

Sent torsdag kveld sendte Det hvite hus ut informasjon om Trumps planlagte tur til Florida. Det fikk demokrater til å anklage presidenten for å løpe fra ansvaret han har som president samtidig som Kongressen arbeider på høygir for å komme fram til en avtale.

– At Trump reiser til Mar-a-Lago mens det er fare for at regjeringen stenger, er den mest uansvarlige, selvopptatte pliktforsømmelsen som en president noensinne har begått, skriver demokraten Steve Cohen i Representantenes hus på Twitter.

Aktuelt:

CNN: Donald Trump har hjertesykdom

Bok om Trump blir TV-serie

Professor kritisk til Trumps kognitive helsetest

Populært