Meny

Før valget: «En stemme på meg er en stemme mot Frp»

Anklaget motstandere for Frp-sverting: Nå er hun statssekretær i regjeringen

VENSTRE-LØFTE: 30. august rykket Venstres førstekandidat i Buskerud, Rebekka Borsch, ut mot det hun kalte en ussel svertekampanje fra LO og Ap, om at en stemme til Venstre er en stemme til Frp. Foto: Venstres hjemmesider
I valgkampen lovet Venstres nyutnevnte statssekretær, Rebekka Borsch, at en stemme på henne var en stemme mot Frp. 

«I denne valgkampen har jeg og de fleste i Venstre blitt utsatt for en målrettet svertekampanje fra særlig Ap og LO. Istedenfor saklig debatt har vi i mange uker blitt møtt med påstanden om at «En stemme til Venstre er en stemme til Frp» både i sosiale media, i debatter og på stand.»

Det skrev Venstres listetopp i Buskerud, Rebekka Borsch, snaue to uker før stortingsvalget, i et løfte til de som ville stemme på henne.

Onsdag ble Borsch utnevnt til statssekretær for forskning- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). 

ABC Nyheter omtalte innlegget fra Borsch allerede i desember, da Venstre innledet samtaler med Frp og Høyre. 

Les saken: Venstre-topp før valget: – En stemme på meg er en stemme mot Frp

– Har ikke anledning til å svare

Borsch skriver i en sms til ABC Nyheter at hun ikke har anledning til å svare. Hun kommenterte heller ikke saken da ABC Nyheter omtalte artikkelen i desember. 

– Jeg har svart på dette i flere runder, blant annet i politisk kvarter. Nå har jeg ikke anledning til å svare på det samme enda en gang, skriver statssekretæren. 

Overfor NRK avviser Borsch at det var et paradoks at hun nå er en del av regjeringsapparatet. 

– Nei det er overhodet ikke et paradoks. Jeg kjempet om den siste stortingsplassen mot en FrP-er, og det er selvfølgelig slik at vi knivet om alle stemmene som var der ute, sier hun.

Ikke et samlet parti

Da Venstres landsstyre tok avgjørelsen om å gå inn i forhandlinger med Frp og Høyre i desember, var partileder Trine Skei Grande klar på at det ikke var et samlet parti som stod bak avgjørelsen.

Én av tre deltakere på Venstres landsstyremøte stemte nei til å gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Blant dem var nestleder Terje Breivik. 

ABC Nyheter er kjent med at Borsch stemte imot regjeringsforhandlinger i desember. 

Aktuelt:  Venstre brøt med regjeringen på dag 1

Populært