Meny

Fylkesledere mener Venstre fikk for liten uttelling

Finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og kulturminister Trine Skei Grande (V) da den blågrønne regjeringen ble presentert onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fylkesledere i Venstre mener partiet har fått for liten uttelling hva gjelder antall statsråder og tyngden på departementene de styrer.

– Jeg kunne nok ha ønsket meg noen tyngre departementer, og at vi fikk fire i stedet for to og et halvt departement, sier leder Leif Gøran Wasskog i Finnmark Venstre til VG.

Wasskog sier han hadde ønsket at partiet fikk departementer som Nærings- og fiskeridepartementet og/eller Olje- og energidepartementet, i tillegg til Klima- og miljødepartementet.

Heller ikke fylkesleder i Nord-Trøndelag, Hans Martin Storø, er fornøyd.

– Målet var fire departementer, deriblant et par tunge departementer. Jeg hadde håpet at vi kunne få olje- og energi og til sammen fire departementer, sier Storø.

Fylkesleder Ola Betten i Møre og Romsdal trekker imidlertid fram at Venstre er representert også i andre departementer.

– Vi kan alltid ønske oss mer enn det vi har fått. Men samtidig er vi bra representert i de andre departementene uten at vi har statsråden der. Dessuten er jo regjeringen et kollegium der Venstre er en selvsagt del av dette, sier Betten til VG.

Venstre har tre statsråder i Erna Solbergs (H) utvidede regjering. Trine Skei Grande er kulturminister, Ola Elvestuen er klima- og miljøminister og Iselin Nybø er som forsknings- og høyere utdanningsminister én av to statsråder i Kunnskapsdepartementet.

Populært