Fylkesledere mener Venstre fikk for liten uttelling

Finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og kulturminister Trine Skei Grande (V) da den blågrønne regjeringen ble presentert onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og kulturminister Trine Skei Grande (V) da den blågrønne regjeringen ble presentert onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesledere i Venstre mener partiet har fått for liten uttelling hva gjelder antall statsråder og tyngden på departementene de styrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kunne nok ha ønsket meg noen tyngre departementer, og at vi fikk fire i stedet for to og et halvt departement, sier leder Leif Gøran Wasskog i Finnmark Venstre til VG.

Wasskog sier han hadde ønsket at partiet fikk departementer som Nærings- og fiskeridepartementet og/eller Olje- og energidepartementet, i tillegg til Klima- og miljødepartementet.

Heller ikke fylkesleder i Nord-Trøndelag, Hans Martin Storø, er fornøyd.

– Målet var fire departementer, deriblant et par tunge departementer. Jeg hadde håpet at vi kunne få olje- og energi og til sammen fire departementer, sier Storø.

Fylkesleder Ola Betten i Møre og Romsdal trekker imidlertid fram at Venstre er representert også i andre departementer.

– Vi kan alltid ønske oss mer enn det vi har fått. Men samtidig er vi bra representert i de andre departementene uten at vi har statsråden der. Dessuten er jo regjeringen et kollegium der Venstre er en selvsagt del av dette, sier Betten til VG.

Venstre har tre statsråder i Erna Solbergs (H) utvidede regjering. Trine Skei Grande er kulturminister, Ola Elvestuen er klima- og miljøminister og Iselin Nybø er som forsknings- og høyere utdanningsminister én av to statsråder i Kunnskapsdepartementet.