Sanner: Integreringen vil kreve mye av meg

Iselin Nybø (V) blir forsknings- og høyere utdanningsminister og Jan Tore Sanner (H) blir kunnskaps- og integreringsminister. Her mottar de nøkkel fra avtroppende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) (t.h.) i kunnskapsdepartementet onsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Iselin Nybø (V) blir forsknings- og høyere utdanningsminister og Jan Tore Sanner (H) blir kunnskaps- og integreringsminister. Her mottar de nøkkel fra avtroppende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) (t.h.) i kunnskapsdepartementet onsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtroppende kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) sier at jobben med integrering blir krevende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med Venstres Iselin Nybø som forsknings- og høyere utdanningsminister, overtok Sanner Kunnskapsdepartementet fra Torbjørn Røe Isaksen (H) etter statsråd onsdag.

En av endringene i den nye regjeringen er at integreringsfeltet er flyttet fra Justisdepartementet til Kunnskapsdepartementet. Dermed er det Høyres rutinerte Jan Tore Sanner som vil få ansvaret for det som hittil har vært håndtert av Frps Sylvi Listhaug.

– Integrering det vil kreve mye av meg, men også mye av andre, for dette må vi få til gjennom et felles løft, sier Sanner til TV 2 etter nøkkeloverrekkelsen i departementet.

– Først og fremst er det viktig at de som kommer til Norge og skal bli en del av det norske samfunnet, lærer seg norsk, får muligheten til å komme i jobb og bli bidragsyter. Det krever at vi får til hverdagsintegreringen. For det er først når vi møtes på fotballbanen eller på et kulturarrangement at vi virkelig bygger samfunnet, sier Sanner.

Aktuelt: – Alt tyder på at vi får se Listhaug i fri dressur på et felt som bør være vanskelig for Venstre