Meny

Grande: Stor dag i Venstres historie

Trine Skei Grande er utnevnt til ny kulturminister, og sier hun fikk jobben hun ønsket seg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Trine Skei Grande sier det var på tide at Venstre igjen kom tilbake i regjering. Hun er fornøyd med kulturministerstillingen: – Jeg fikk jobben jeg ønsket meg.

– Det er tolv år og tre måneder siden sist vi var i regjering. Vi er laget for å være et regjeringsparti, og det er på tide at vi kom tilbake. Dette er en stor dag i Venstres historie, sa Grande (V), da hun møtte pressen etter at den nye regjeringen ble presentert onsdag.

Hun var svært fornøyd med å ha blitt utnevnt til kulturminister.

– Jeg fikk den jobben jeg ønsket meg. Det er her engasjementet mitt er, og her jeg bruker fritida mi, sa hun, og uttrykte glede over at partiet har fått til sammen tre statsråder.

I tillegg til Grande er Ola Elvestuen utnevnt til klima- og miljøminister, mens Iselin Nybø blir statsråd for forskning og høyere utdanning.

– Ola har jobbet med dette feltet nesten hele livet, og med flyttingen av Enova til Klima- og miljødepartementet får vi et tungt departement. Det er viktig for Venstre for å få satt ut i livet de målsettinger vi har fått støtte for, sa Grande.

Hun mener også at utdanning- og forskningsfeltet er viktig for klimapolitikken, og mener Nybø vil løfte dette feltet.

– Det er viktig for den grønne omstillingen, sa Grande.

– Jeg har sagt at det er Venstres jobb å påvirke regjeringen til å bli grønnere, rausere og ta mer sosiale valg, og jeg mener vi har klart det, sa Grande.

Bakgrunn:   – Alt tyder på at vi får se Listhaug i fri dressur på et felt som bør være vanskelig for Venstre

Populært