Trine Skei Grande forteller om rykter

Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstre-leder Trine Skei Grande kommenterer i et intervju med Aftenposten sexrykter som har versert om henne. – Jeg er ingen overgriper, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid før Venstre får sine statsråder i Erna Solbergs regjering, velger Trine Skei Grande å fortelle at hun har snakket med statsministeren om et rykte som har versert en tid.

– Vi har snakket åpent om dette, sier Skei Grande til Aftenposten.

Ryktet om Grande skal dreie seg om en fest i 2008. Aftenposten har vært i kontakt med en mann som er omfattet av samme rykte, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Venstre-lederen mener ryktene ikke truer hennes deltakelse i regjeringen, men forteller at det er tøft å stå i en rykteflom når man holder på med en viktig jobb.

– Du føler et veldig ansvar. Det at noen da fører en kampanje for å svekke deg i forhandlingene, det føles litt urettferdig, sier hun.

Stemmer: «Personer som skal representere oss, må fortjene det»

Trine Skei Grande ser ikke noe i egen oppførsel som kan true posisjonen som statsråd.

– Jeg har virkelig prøvd å tenke, og jeg kan ikke skjønne at det er det. Men jeg har levd et helt vanlig liv. Jeg har vanlige venner. Jeg har drukket på fester. Jeg havnet i toppolitikken for noen år siden, og det var ikke noe jeg hadde planlagt, sier hun.

– Jeg kan sikkert ha gjort noen dumme ting, men jeg er ingen overgriper, sier hun.

Oversikt: Her er spekulasjonene om hvem som blir statsråder

Gjennom sin statssekretær Rune Alstadsæter kommenterer statsminister Erna Solberg (H) uttalelsene til Trine Skei Grande overfor TV 2.

– Det er riktig som Trine Skei Grande sier at hun har fortalt sin historie til meg. Hva som ble sagt i samtaler mellom meg og henne, forblir mellom oss, sier Solberg.

Aktuelt:

Kaos i Unge Høyre: – Det som har kommet frem er sjokkerende

Solberg: Det har vært vondt

Tidligere KrF-politiker dømt for voldtekt og overgrep

Hagen tar Giske i forsvar: – En bagatell

Personvernpolicy