Meny

Solberg: Det har vært vondt

Partileder Erna Solberg sier Høyre og Unge Høyre ikke har gjort god nok jobb da tidligere varsler ble meldt inn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier det ikke ble gjort en god jobb med de tidlige varslene i Unge Høyre og Høyre. 

De siste dagene har det kommet inn 15 varsler om seksuell trakassering i Unge Høyre og Høyre.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre beklaget på en pressekonferanse tirsdag at sakene ikke er blitt håndtert godt nok tidligere. Partileder Erna Solberg deler den erkjennelsen.

– Den gjennomgangen som Unge Høyre og Høyre nå har gjort, viser at vi ikke gjorde en god nok jobb da de tidlige varslene kom. Nå snus alle steiner for å avklare forholdene og ikke minst ta vare på de jentene som har varslet og som trenger hjelp og støtte i en vanskelig situasjon, sier Solberg.

– Det har vært vondt for meg at unge mennesker har opplevd total uakseptabel oppførsel i møte med Høyre. Disse opplysningene som har kommet fram, har vært nye for meg, sier hun.

Tidligere:   Solberg: – De har ikke lenger en politisk karriere i hos oss

Ti av varslene gjelder tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre er tilbakeholden med å si noe om de øvrige fem sakene. Han bekrefter at det er snakk om varsel mot forskjellige personer og sier det er stor variasjon i type sak.

Bakgrunn:  Rykter om Tonning Riise kan ha blitt tolket som en del av en maktkamp

Populært