Meny

Hellas vedtok reformer tross store protester

Aten var mandag preget av store demonstrasjoner og streik i forbindelse med en ny omgang reformer som landets kreditorer har krevd. Foto: Thanasssis Stavrakis / AP
Den greske nasjonalforsamlingen har vedtatt en rekke reformer innen finans, arbeidsliv og energi til tross for kraftige protester fra tusenvis av grekere.

Enkelte av demonstrantene kastet maling og sement på opprørspoliti som mandag kveld holdt vakt utenfor parlamentsbygningen i sentrum av Aten. Politiet svarte med tåregass, men det er ikke meldt om personskader eller pågripelser.

Fagbevegelsen hadde samtidig oppfordret til generalstreik, noe som blant annet førte til trafikkaos i den greske hovedstaden mandag. Også skoler, sykehus og flytrafikken ble rammet.

Demonstrasjonene har spesielt vært rettet mot to av lovendringene: Den ene legger visse begrensninger på streikeretten, mens den andre åpner for at boliger kan bli lagt ut på tvangsauksjon på nettet når boliglån er misligholdt.

Frykten er at svært mange grekere som har slitt med å betale renter og avdrag siden krisen rammet i 2010, nå vil miste sin egen bolig.

Landets venstreorienterte statsminister Alexis Tsipras avviser at regjeringen hans ønsker å begrense streikeretten.

Populært