Meny

Italiensk politiker mener innvandring truer «den hvite rase»

Lederen for Lega Nord, Matteo Salvini (bildet) gir full støtte til sin partifelle Attilio Fontana, som har uttalt at «den hvite rase» risikerer å bli utslettet. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En sentral politiker i ytre høyrepartiet Lega Nord sier at Italias «opprinnelige hvite rase» kan bli utryddet hvis innvandringen fortsetter.

Attilio Fontana er partiets førstekandidat i Lombardia i Nord-Italia i regionalvalget 4. mars, og kan derfor komme til å bli ny regionpresident. Nå skaper han oppstyr ved snakke om Italias «hvite rase».

– Dette er ikke et spørsmål om å være fremmedfiendtlig eller rasistisk, vi kan ikke ta imot alle fordi vi kan ikke få alle til å passe inn i landet, sa han i et intervju med partiets egen radiokanal Radio Padania søndag.

– Så vi må gjøre noen valg, vi må velge om vår etnisitet, vår hvite rase, vårt samfunn skal fortsette å eksistere eller utviskes, sa han videre.

Mandag ble Fontanas uttalelser gjengitt i italienske riksmedier, noe som har ført til kraftig kritikk blant annet fra det jødiske samfunnet i Roma.

– Det er mulig at vi i 2018 må repetere overfor de kunnskapsløse at det ikke finnes noen hvit rase å forsvare, 80 år etter avskaffelsen av raselovene, skriver Ruth Dureghello på Twitter.

Fontana, som er jurist og vanligvis oppfattes som en moderat politiker i Lega Nord, insisterer nå på at benevnelsen «den hvite rase» var en forsnakkelse.

Lega Nords leder, Matteo Salvini, gir imidlertid Fontana full støtte. I en Facebook-melding skriver han at Italia står overfor «en invasjon som er organisert og finansiert for å utslette vår kultur».

Lega Nord er en del av eksstatsminister Silvio Berlusconis høyrekoalisjon, som leder på meningsmålingene før valget på ny nasjonalforsamling. Det holdes samme dag som regionalvalget.

Aktuelt:

Trump: – Jeg er ikke rasist

75 leger krever at Trump undersøkes for demens

Populært